top of page
PHOTO-2020-11-18-15-14-36.jpg

WAT IS DE URBAN DANCE GROUND?

De UDG is een dansvloer in de openbare ruimte, in de wijk, gratis voor iedereen toegankelijk.

 

Naast de dansvloer staat een geluidsbox(DJ Post), die zónder stroom tóch geluid geeft.

Hoe dan? Door aan de schijf op de DJ Post te draaien ontstaat er energie waarmee het

geluid van je Smartphone wordt versterkt. Kortom een super gave geluidsbox, helemaal weerbestendig en hufterproof.

Op de UDG  kun je met je vrienden en vriendinnen buiten dansen, tiktokjes opnemen of gewoon even lekker chillen.

 

Neem je eigen muziek mee op je smartphone, speel deze af op de DJ Post en dans! Makkelijk he?

DJ-Post-child.png

“Super tof dat er nu ook iets te doen is voor de meiden in de wijk”

Nora, 13 jaar

PHOTO-2020-11-18-15-14-36.jpg

LEER DANSEN

Wil je zelf dansen kijk op Tik Tok of Insta voor goede voorbeelden en probeer ze zelf ook. Natuurlijk tof als jij je dans moves ook deelt!

 

Wil je begeleiding? Hou sociale media in de gaten voor clinics die #urbandanceground hier voor jullie geeft.

HOE HET PRODUCT IS ONTSTAAN

Petra Pluimers is ondernemend, enthousiast en barst van de energie! Met PM- dance en haar liefde voor de stad Utrecht is ze het brein achter de Urban Dance Ground!

 

‍Pluimers ”Toen ik begon aan de Master Sport en Beweeg Innovatie en wij studenten aan de slag gingen met een maatschappelijk vraagstuk was het eerste wat in mij opkwam: ‘Wat kan ik doen om de jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar meer te laten bewegen?’ Ook vroeg ik me af waarom deze jongeren om te sporten niet of nauwelijks gebruik maken van de openbare ruimte. Want traditioneel gaan jongeren, en met name sinds het autogebruik is toegenomen waardoor een potje voetbal of touwtje springen op straat bijna niet meer tot de mogelijkheden behoort, ‘op locatie’ sporten en bewegen zoals we dat kennen bij de traditionele sportverenigingen. Maar de laatste jaren willen jongeren minder 'vast' zitten en er is een duidelijke verschuiving naar sporten buiten de sportverenigingen om. Dat betekent dat we anders naar sporten moeten gaan kijken, zo mogelijk meer richting bewegen in de eigen buurt? Maar waarom zie ik nooit meiden buiten sporten? Wat willen zij eigenlijk in hun wijk? En wat vinden zij van het bestaande aanbod waren vragen waarmee ik aan de slag ben gegaan”.

 

Na een uitgebreid vooronderzoek, een prijsvraag, verschillende sessies met meiden uit de wijk en een tweejaar durend proces van ontwikkelen was daar dan de eerste UDG van Nederland, in de wijk Kanaleneiland. 

 

‍Pluimers: “Met de ontwikkeling van de UDG hopen we een innovatieve bijdrage te leveren aan de beweegmogelijkheden voor voornamelijk adolescente meisjes in de eigen wijk. Ik ben blij dat Nijha dit product heeft kunnen ontwikkelen tot een volwaardig , en mijn inziens niet te missen , plek in de wijk. Sinds 2021 en met het afronden van mijn master ben ik nog als adviseur op afstand betrokken bij de ontwikkelingen van de UDG. Ik adviseer gergeld gemeenten en deel de kennis en ervaringen uit de stad Utrecht indien gewenst. Ook probeer ik, als mijn agenda dit toelaat, bij de opening van iedere UDG aanwezig te zijn, de verbanden te leggen met de danswereld en indien gewenst het activatieplan in werking te laten gaan. Immers is activatie essentieel om de UDG succesvol te laten zijn in iedere gemeente’. 

 

Wilt u contact met Petra Pluimers? Mail dan gerust naar petra@urbanlifeconsultancy.nl

PHOTO-2021-02-22-16-41-32.jpg
Unknown-3.jpeg

BEKIJK HIER ONZE SOCIALEMEDIA

PHOTO-2020-11-18-15-14-36 2.jpg

WAT VINDEN WE BELANGRIJK?

De urbandanceground is de ontmoetingsplek voor jong en oud.

Hier toon je respect voor elkaar en de buurt. 

Leer je dansen van je vrienden uit de buurt óf leer je aan je vrienden wat jij hebt geleerd. Alles kan en mag op de urbandanceground!

We vinden het leuk als jullie filmpjes met ons willen delen, dit hoeft niet, mag wel.

bottom of page